Tinggalkan Jejakmu!!

Followers

Mummy + Papa = Rayyan

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, April 27, 2011

~Rase Terhina~


Setelah aku bace entri kt blog Kemah Kemim rse terpanggil utk copy n paste mende ni...
sekadar untuk berkongsi.....
jd entri ni aku juz copy n paste dr blog Kemah Kemim ye...
hrap korang pon rse ape yg aku rse...

PENTING!

DIBUANG KERJA KERANA PERTAHANKAN AKIDAH AGAMA ISLAM.


Aku terbaca kisah ni dekat facebook ..so aku cuma share sebagai tanda aku sebagai orang islam supaya kita sama2 sedar dan bukannya bertujuan untuk mengeruhkan keadaan..so apa kata anda?dicopy seratus peratus dari facebook.


Saya ingin berkongsi cerita in dengan anda semua mengenai sikap segelintir orang Melayu kita atau lebih tepat lagi orang
Islam di Malaysia

Kejadian benar ini berlaku di Carrefour Wangsa Maju beberapa hari lepas. Seorang pemuda Islam yang berkerja sebagai 'cashier' di pasaraya tersebut telah menumbuk seorang lelaki cina. Ini berlaku kerana ketika pemuda cina tersebut sedang membayar harga barangan, pemuda Melayu ini telah menegur pemuda Cina ini mengenai gambar baju yang sedang di pakai oleh pemuda cina tersebut. Gambar itu ialah seekor babi yang sedang memakai serban di samping seekor anjing yang memakai tudung lambang agama Islam. pemuda Melayu itu bertanya gambar apakah yang sedang di pakai oleh pemuda cina tersebut. Dengan rasa bangga dan tidak bersalah, pemuda Cina itu terus menjawab sambil menunjuk ke arah gambar bajunya dengan mengatakan babi yang memakai serban itu ialah Muhammad dan anjing yang memakai tudung itu ialah Khadijah Mendengar jawapan lelaki tersebut, pemuda Melayu ini dengan tidak disangka2, menumbuk muka si Cina tersebut.

Huru hara lah suasana di carrefour itu. Kemudian pemuda Cina itu memaki hamun lalu datanglah Manager Carrefour yang juga beragama Islam lalu memecat lelaki Melayu tadi.. Apa yang di lakukan oleh Manager Carrefour tadi adalah sa tu etika yang patut di contohi kerana, menumbuk org sesuka hati memanglah salah...Tapi malangnya, Manager tersebut bukan hanya memecat pemuda Melayu tadi yang sedang mempertahankan akidah agama Islam, tetapi turut memaki hamun pemuda Melayu itu dengan kata2 kesat. Pemuda Melayu ini pulang dengan keadaan hampa. Bukan kerana di pecat, tetapi turut di maki hamun oleh saudara seislam yang di sangkanya akan turut manjaga maruah orang Islam selepas dihina oleh laki Cina tadi. Sekarang ni pemuda Melayu ni sedang menunggu untuk disaman oleh Cina tersebut. Beliau bukan takut malah tidak sabar2 untuk menunggu disaman oleh Cina tersebut kerana beliau ada alasan yang kukuh kerana bertindak demikian.

Pengajarannya, sikap pemuda Melayu tadi memang patut di contohi kerana ingin menegakkan agama Islam. Pada anda, berhati2 la..kerana saya percaya, tshirt yang di pakai oleh Cina tadi adalah salah satu strategi orang2 kafir untuk menjatuhkan maruah Islam.



Sebarkan kepada saudara2 Islam kita..!
1.Jika anda orang Islam sila sebarkan email ini..!!
2.Jika anda orang bukan Islam, diingatkan jangan sesekali bermain dengan api di negara malaysia islam ini

p/s : islam agamaku...


dan aku nak update sal..

page yang menghina agama islam kat facebook

korang boleh pergi ke page nih 


nih antara beberapa gambar yang aku gambil dari fb..




jahat gila...benci ar gini...memang mati r mak cik ni kalo orang islam tahu..


dan ni jawapan dari uztaz azhar idrus sal ni

Jawapan Ustaz Azhar ni la aku paling suke....
buleh bahang orang....

No comments:

Post a Comment